Een week bij Eck-stra

Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag werkt een groep (jong-)volwassenen bij Eck-stra. Er zijn altijd wel klusjes te doen op het erf. Maar deze hulpboeren helpen ook met de dierverzorging, eieren rapen en het onderhoud van de moestuin en de boomgaard. De producten die dat oplevert worden verwerkt tot bijvoorbeeld lekkere jam of appeltaart. Belangrijk is dat iedereen datgene doet wat hij of zij het beste kan. Op woensdagmorgen is er een sportgroep, speciaal voor deze jongvolwassenen.

Op woensdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdag (om de week) zijn er kindergroepen. Ook is er op maandag- en donderdagmiddag ruimte voor naschoolse opvang. De kinderen mogen meehelpen op de boerderij, maar als ze liever spelen of knuffelen met de dieren kan dat ook: ruimte en tijd genoeg!

Er zijn skelters voor de coureurs-in-spé, op een grote trampoline kan heel wat energie weggesprongen worden en er is al heel wat creativiteit getoond in de vele hutten en bouwsels, die ook nog mogen blijven staan op het grote erf. En voor kinderen die hun plezier liever dichter bij de grond zoeken is er een ruime zandbak of ze hebben een eigen moestuintje waar ze hun eigen bloemen en groenten mogen kweken. Bij minder goed weer is er binnen ook genoeg ruimte om te spelen, te knutselen of iets lekkers te maken in de keuken.