Maatschap-Eck-Stra

Uitbreiding maatschap zorgboerderij Eck-stra

Zorgboerderij Eck-stra is al een aantal jaar een begrip in Lunteren. Om te zorgen dat dit bedrijf nog jarenlang kan blijven bestaan is er vooruitgekeken naar de toekomst. Dit heeft ervoor gezorgd dat de maatschap zorgboerderij Eck-stra wordt uitgebreid met twee nieuwe maten.

Zorgboerderij Eck-stra is een zorgboerderij waar verschillende doelgroepen komen. Zo is er ruimte voor (jong) volwassenen die op de boerderij komen voor dagbesteding. Ook zijn er een aantal kindergroepen waar aan kinderen met een sociale of verstandelijke beperking (bijvoorbeeld ADHD of een stoornis in het autisme spectrum) naschoolse opvang of zaterdagbegeleiding geboden wordt. Verder zijn er op de boerderij een aantal jeugdigen die uitgevallen zijn op school en op de zorgboerderij passende dagbesteding krijgen in de hoop dat ze terug kunnen keren naar school.

Al een aantal jaar werkten dochter Janita van Silfhout en zoon William van Eck mee in het bedrijf. En sinds korte tijd zijn zij ook mede-eigenaar van de zorgboerderij geworden. Afgelopen jaar is gebruikt om samen met een coach te kijken hoe de zorgboerderij in de toekomst verder wil gaan. Zowel Janita als William willen de zorgboerderij graag voortzetten en zijn daarom nu dus mede-eigenaar geworden.

Hans van Eck (zorgboer) zegt hierover: ‘’Al een aantal jaar zie je dat op het platteland het vinden van een opvolger moeilijk is. Ik ben blij dat er op dit bedrijf passende opvolgers aanwezig zijn die ervoor kunnen zorgen dat er in het buitengebied van Lunteren een plek is waar mensen met een beperking kunnen ontspannen, leren en werken in de natuur en op het platteland.

William van Eck: ‘’Wat ik het mooiste van dit vak vind is dat je mensen kunt helpen in hun ontwikkeling. Zo is er afgelopen week een jongen bij ons uitgestroomd die een jaar geleden helemaal thuis zat. Het geeft mij voldoening dat hij weer helemaal naar school gaat en onze begeleiding niet meer nodig heeft.’’ Met de nieuwe maten in het bedrijf hoopt de zorgboerderij nog jarenlang klaar te staan voor mensen met allerlei verschillende hulpvragen.

 

Comments are closed.