header02

Open ochtend op 6 februari

Open morgen zorgboerderij Eck-stra en Eck-stra begeleiding.

 

Zorgboerderij Eck-stra biedt dagbesteding aan mensen uit verschillende doelgroepen. De zorgboerderij is geschikt voor mensen die door verschillende oorzaken buiten het arbeidsproces vallen, zoals mensen met een verstandelijke of psychosociale beperking. Door de rust, de omgang met de dieren en bijvoorbeeld het werken in de tuin is zorgboerderij Eck-stra een omgeving waar mensen een zinvolle dagbesteding hebben. De zorgboerderij heeft een eigen sportaccommodatie, daardoor zijn er veel mogelijkheden om naast het werk op de boerderij aan sport en bewegen te doen.

Op woensdagmorgen is er bijvoorbeeld een sportgroep speciaal voor jongvolwassenen die moeite hebben om zich aan te sluiten bij een reguliere sportclub.

Naast de dagopvang biedt zorgboerderij Eck-stra ook naschoolse opvang voor kinderen met een beperking. Voor kinderen/jongeren die tijdelijk geen of minder onderwijs ontvangen wordt er ook opvang geboden op de boerderij. In overleg met de school van de leerling wordt er een plan van aanpak gemaakt.

Zorgboerderij Eck-stra heeft een samenwerkingsverband met Eck-stra begeleiding. Eck-stra begeleiding biedt individuele begeleiding, ouderbegeleiding, weerbaarheidstrainingen en psychomotorische therapie aan op o.a. de zorgboerderij. Ook begeleiden ze op de boerderij een kookgroepje en een spelgroep voor kinderen met een verstandelijke beperking.

Om te laten zien wat er allemaal mogelijk is, wordt er op donderdag 6 februari een open morgen gehouden op de zorgboerderij. Het is dan mogelijk om op een geheel vrijblijvende manier kennis te maken met de boer, boerin en met begeleiders van Eck-stra begeleiding. Onder het genot van een kopje koffie kunt u al uw vragen stellen en rustig kijken en ervaren of de zorgboerderij een omgeving biedt die bij u of uw cliënten past. Mensen met een zorg- of hulpvraag en vertegenwoordigers van zorgorganisaties zijn van harte welkom van 10.30 uur tot 12.00 uur.

Op de zorgboerderij zijn we ook op zoek naar een vrijwilliger die wil helpen bij kook/bakactiviteiten. Hierbij kun je denken aan: samen met één of twee deelnemers zelfstandig een appeltaart bakken of producten uit de tuin verwerken. Voor de houtwerkplaats zijn we op zoek naar een vrijwilliger die op woensdagmiddag en/of zaterdag met één of twee kinderen zelfstandig aan de slag kan om wat moois van hout te maken. Lijkt dit je leuk om te doen, dan ben je ook van harte welkom om op de open ochtend langs te komen.

 

LogoGroot

Zorgboerderij Eck-stra
Hettie en Hans van Eck
Scharrenburgersteeg 16
6741 LT Lunteren
Tel: 0318 483606
info@eck-stra.nl

Eck-stra begeleiding
tel: 06-16930138
info@eck-strabegeleiding.nl
www.eck-strabegeleiding.nl

Comments are closed.